luni, 14 aprilie 2008

obiceiuri proaste

sursa: www.petshop-online.ro
Latratorul: orice caine latra cand simte pe cineva strain in apropiere sau cand simte un pericol, dar adevarata problema apare cand cainele dumneavoastra latra sau urla ori de cate ori ramane singur acasa.
Cu putina rabdare el poate fi dezvatat astfel: stapanul trebuie sa iasa pe usa sa se indeparteze cativa pasi si sa astepte in liniste. Imediat ce cainele va incepe sa latre, trebuie sa intre in casa si sa-l certe pe un ton aspru, spunand raspicat ''nu e voie'' si sa-l atinga cu ziarul facut sul. Cainele trebuie sa isi dea seama ca a gresit si sa nu mai repete ce a facut.
Cersetorul: acest obicei apare din cauza noastra ca-i dam cainelui cand stam la masa ceea ce mancam ori de cate ori cere. In aceste conditii singura metoda de al dezvata este ca, catelul sa fie satul cand stam la masa si sa incercam sa nu asiste la masa noastra cand mancam.
Mancarea de afara sau de la straini. In general, e bine sa nu lasati pe oricine sa puna mana pe cainele dumneavoastra, sa-l mangaie, sau sa-i dea de mancare. De aceea trebuie deprins ca la comanda "nu'' sa nu se atinga de mancare,nici macar in casa, iar cea de pe strada sau din parcuri ''niciodata".

Un fel periculos de a-si manifesta bucuria. Obiceiurile unor caini de a-si arata bucuria ca ne vad sarind brusc, sau din fuga, cu labele din fata, pe noieste pe cat de neplacut pe atat de periculos.Daca sunt rase mari ne pot accidenta, pot speria persoanele straine, pot lovi grav copiii.
Trebuie sa-l educam foarte bine, sa stie sa raspunda corect la comanda ''sezi"! 'stai"!, "stai jos"!, astfel ca, imediat ce remarcam manifestarea comportarii la cainele nostru, sa-i comandam "sezi", sau "stai jos", chiar inainte de a sari pe noi.
Aresivii:sunt cele mai dificile cazuri de comportament canin, pentru ca se educa greu si se dreseaza si mai greu. Exista trei categorii:1-dragostea fata de stapan este atat de mare, incat oricine poate fi in ochii acestui caine un prezumtiv dusman al stapanului sau: este doar o pornire instinctuala ce poate fi temperata prin educatie cu conditia sa fi fost depistata rapid inainte de a deveni o fixatie.

2-caini nativi agresivi care se educa foarte greu cu un dresaj dur, ei trebuie tinuti in lesa si cu botnita.

3-caini care au stapani iresponsabili ei insusi avand dezechilibre comportamentale

Niciun comentariu: